En känsla av vår i luften

Allmänt / Permalink / 1
Idag skiner solen. Så himla underbart. Hela kroppen vaknar till liv. Jag hörde till och med fågelkvitter på promenaden imorse. Nu vill jag bara snabbspola tiden fram till mitten av april. Tänk att kunna sitte ute i trädgården med en kopp kaffe och känna solens strålar värma på kinderna.
 
Underbart ljus på promenaden imorse
 
 
Det bästa med våren för en trebarns mamma som jag måste ju, förutom kaffet i solen, vara att slippa klä på barnen tonvis med kläder varje morgon. Jag undrar om det finns något barn där ute som frivilligt tar på sig fleece, overall, halsduk, vantar, mössa och skor. Hemma hos oss brukar det vara en pärs. Den äldsta klär sig såklart själv men dem andra två...Det kan bli en riktig kamp om man har otur. Det brukar gå bra att få på den första alla ytterkläder när jag sedan börjar med den andra brukar jag till min fasa se i ögonvrån hur den första börjar dra i vantarna, och innan man hinner reagera ser man både mössa, vantar och jacka glida av ungen. När man sedan ska få på vantar mössa och jackan igen börjar barn nr två klä av sig. Så håller det på tills jag inser mig besegrad och sätter in ungarna utan ytterkläder i bilen och gasar iväg till förskolan.
 
I dag står det inte så mycket på schemat tack och lov. Känner mig trött och kroppen vill vila men jag ska försöka hålla mig igång fram till klockan tre då jag äntligen får koppla av en liten stund. Så... för att ha något att göra körde jag till Mio för att titta på soffbord. Hittade två stycken som skulle kunna passa men kunde inte välja så det blev inget köp idag. 
 
På vägen hem stannade jag till vid affären och hämtade ut paket från fotografiska. Har beställt två tavlor till vardagsrummet som förhoppningsvis kommer upp på väggen under dagen. Får se om jag orkar ta tag i det innan det är dags att hämta barnen. 
 
Lyckades fånga solen på väg upp bakom plantskolan. 
 
 
 
#1 - - P i X E L I E – Erica Pettersson:

Åh! Så härligt med vårkänslor! Jag älskar våren :-D Synd att det är så länge kvar. Här hos oss har vädret inte ens börjat fundera på nästa årstid.
Känns ibland som om snön i år inte kommer att hinna tina bort innan Juni...
Det lär bli en extrem snösmältningsprocess när det blir vårvinter (April). Ser inte fram emot det.

Jag kan tänka mig att vinterkläder är förhatligt för småbarnsföräldrar, och att en riktigt välkomnar varmare årstider med mindre kläder :-)

Hoppas du får en fin fortsatt torsdag!

Svar: Förstår att det känns långt borta om ni fortfarande har snö. Här nere i Skåne har det inte kommit mycket i år. Istället har snödropparna börjar komma upp i rabatterna :)
Anna

Till top