En tanke om klädsjälvförtroende

Allmänt, Livet, Mode, Utmattning / Permalink / 0
Sedan jag kan minnas har jag alltid haft en passion för kläder, skor och väskor. Min besatthet har varit ett stående skämt i min familj sedan jag var barn. I tonåren tappade jag det lite grann. Istället för att klä mig i det jag ville, klädde jag mig för att passa in i mängden (som de allra flesta skulle jag tro).
 
Efter att jag fött mitt första barn förändrades kroppen. När gravidkilona försvunnit (typ 30 kg) fortsatte vikten neråt och jag vägde cirka 10 kg mindre än vad jag gjort innan jag blev gravid. Detta resulterade ju såklart i att inga kläder i min garderob passade. Samtidigt kände jag mig vilsen. Jag var 23 år och mamma. Hur klär man sig då? Det var som att jag trodde att jag var tvungen att ha en speciell klädstil bara för att jag numer hade en person som kallade mig för mamma. Jag kände mig vilsen och landade i en (enligt mig själv) ganska intetsägande stil. 
 
Det var inte förrän jag fyllt 29 som jag äntligen började välja kläder utifrån vad JAG trivdes i. Plötsligt vågade jag ha dem där skorna med klack som jag tidigare inte vågat då jag känt att jag blivit "för lång" i dem. Jag köpte den där kappan som alltid lockat mig men som jag tyckt varit alldeless för dressad för mig. Jag började kombinera dressade plagg med mer casual plagg och gillade det. Kläderna jag nu bar hjälpte mitt självförtroende. Kände jag mig snygg mådde jag bättre och kunde således prestera bättre.
 
 
Dagens jag
 
Under min sjukdomsperiod har det här med kläder kommit i skymundan. Ibland har jag inte kunnat ta mig upp ur sängen och naturligtvis har jag inte orkat gå ut och handla eller scrolla nätet efter fina plagg. Men de senaste veckorna har det hänt någonting. Det har börjat klia i fingrarna efter lite nytt i garderoben och med ett nytt jobb som väntar känner jag att det är dags för lite nya plagg. Lägligt nog har jag en tripp till Stockholm inplanerad snart. Är det någon som sitter inne på bra tips gällande vad jag kan hitta på när jag är där eller några ställen jag absolut inte får missa att fika, äta, shoppa på, får ni gärna lämna en kommentar.
 
 
Till top